Activiteiten in de omgeving

Zijdewinde is gelegen aan de rand van Park Lingezegen. Omgeven door de waal, de kolk en de uiterwaarden. Hierdoor is er vanuit ons een hoop te zien en te doen. U kunt diverse fiets en wandelroutes volgen door dit prachtige stukje natuur. Hier onder leest u meer over wat er te zien en te doen is in onze omgeving.

activiteiten

Wandelen door Park Lingezegen

Vanaf het terrein van Zijdewinde start het Ommetje Doornik de Pas, een wandeling door de omgeving welke is bedacht en aangelegd door de stichting Lingewaard Natuurlijk. Deze wandeling is er in twee varianten: 6 kilometer of 8 kilometer lang. 

De route voert u langs de Waal en door een deel van Park Lingezegen, middels de routefolder komt u van alles te weten over dit gebied. U kunt deze folder gratis verkrijgen bij Zijdewinde. Het is ook mogelijk om deze route onder begeleiding van een ervaren, deskundige gids te lopen. Neemt u hiervoor contact met ons op. 

Zie ook www.lingewaardnatuurlijk.nl/digitaalommetje

Het insecten- en eendenhotel

Op de parkeerplaats van Zijdewinde staat een insectenhotel. Dit is een soort muurtje wat onderdak biedt aan allerlei insecten. Het insectenhotel is gemaakt van natuurlijke materialen (hout, oud-Hollandse dakpannen, oude stenen) naar een ontwerp van Henk Poelmans. Bijen, wespen en vlinders kunnen hierin hun nestplaatsen maken.

Naast het insectenhotel beschikt restaurant Zijdewinde nu ook over een eendenhotel. Dit hotel biedt plaats voor acht eendenparen en drijft op de kolk van Elferen aangrenzend aan het terras van Zijdewinde.